maanantai 26. toukokuuta 2014

Last month of school

Morooo

Huhti-toukokuun vaihde oli pelkkiä normaaleja kouluviikkoja ja paljon lacrossee. Kausi päätty keskiviikkona 21. Toukokuuta ja päästiin playoffien toiselle kierrokselle. Kausi oli ihan mahtava ja ikävä lajin pariin on jo nyt vaikka siitä on vasta 5 päivää. Peliä seuraavana aamuna lähetin vähän tiedusteluviestiä Suomen Lacrosseliitolle, jos sitä vaikka pääsis Suomessa jatkaan.

Toukokuun puolivälissä tuli juhlittua 18-v synttäreitäkin ja kun Blackhawks kerran voitti playoffien ekan kierroksen ja toiselle kierrokselle vastustajaks tuli Minnesota Wild (Granlund, Koivu, Haula, Bäckström) niin tietenkin mun täyty päästä kattoon! Torstaina 1.5. Rotarytapaamisessa kysyin klubin Blackhawks-mieheltä että mistä saisin lippuja ja se autto mua perjantaina hankkiin liput  kahen päivän päähän sunnuntaille. Siinä oli mun oma 18-v synttärilahja itelleni. Paikan päälle pääsin samaisen miehen kyydillä jolla on kausiliput 200-tasolla, mutta mulla oli yksinäni paikka 300-tasolla. Sielä oli ihan riemukas tunnelma, en mää sieltä ketään tuntenu mutta sain kavereita ympärillä olevista! Tosin vasemmalla puolella oli ruotsalainen pariskunta joiden kanssa en vaihtanut sanaakaan. Oli oikein hauska ja Blackhawkseille voitokas ilta ja takasin pääsin huikeella kyydillä.

 

Siittä kaks seuraavaa kouluviikkoo oli aikas perusnormaalia paitsi tiistait oli late start eli saatiin vähä nukkua pidempään aamulla. Tässä viimesillä kouluviikoilla on ollu kaikennäköstä kiirettä lacrossepelien ja koulujuttujen kanssa. Kaikki opettajat on tässä vaiheessa halunnu antaa kaikki isot esseet ja projektit. Tässä vaiheessa nyt on kaikki hommat jo hoidettu että ny saa rentoilla.

Toukokuuhan on vuoden paras kuukausi kahesta syystä: synttärit ja jääkiekon MM! Lätkäpelit on piristäny ihanasti kiireen keskellä, ei sillä että Leijonien alkusarja ois ollu mitää  hianoo katteltavaa, mutta täällä silti kannustin ja kyllähä ne loppuakohden parani! Itsehän olen paikan ainoa joka seuraa kansainvälistä kiakkoo joten ihan yksikseni sain finaaliakin jännittää. Alkusarjapelien perusteella en ihan ois uskonu että Suomi finaalissa pelais, joten mulla oli pedikyyri/manikyyri kello 14:30 kun finaali alko kello 13. Mitä siinä muuta sitte voi tehä ku ottaa iåadin mukaa ja kattella viimenen erä pedikyyrissä. Hyvä peli oli, varsinki tuomareilta.

 

Tähän mennessä tän kuun paras päivä oli nimenomaan eilen Suomen peliä kattellessa ja pedi/manikyyri, mutta toisiks paras oli oma synttäripäivä. Ei sillä että sitä ois tullu hirveen villisti juhlittua, mutta meillä oli tietty peli! Pelattiin koulua nimeltä Minooka vastaan kotipelija se oli myös meidän Senior Night, mikä oli koripallossakin tammikuussa. Ennen peliä oli meidän Senioreiden esittelyt ja ylläriks joukkue laulo kentällä mulle synttärilaulunki. Sää oli pelissä vähän vilponen mutta fiilis oli huikee ja kopputulos oli meille 20-8. Päivän aikana tuli yllättävän paljon myös paketteja ja kortteja, kiitos paljon niistä! :) Illalla pelin jälkeen syötiin vähän kakkua ennneku mentiin nukkuun aj ny sitä ollaan sitte 18. Jee. Suomessa sitten rällästellään.



Tein joukkuelaisille Runebergin torrttuja, hyvin maistu. 



































Synttäreistä seuraavana iltana eli perjantaina 16.5. oli joukkueen Pasta Party yhen joukkuelaisen kotona, syötiin kaikennäköstä ja istuskeltiin nuotion äärellä. Siihen liittykin hauska tarina kun olin ensiks sisällä ja näin ikkunasta että muutama joukkuelainen oli ulkona yrittämässä saada nuotioo syttyyn ja päätin mennä auttaan. Kun tulin terassin ovelle niin nee huusi että tuu auttaan ei saada tätä syttyyn, niin minä suomalaisena luonnonihmisenä (?) aloin innokkaasti juokseen niitä kohti ja hyppäsin terassilta nurmikolle ja huusin samalla "Imma nature person!", mutta se maa olikin epätasanen ja kaaduin naamalteni. Nyt aina kun teen jotain väärin tai joku tarttee apua niin joukkuelaiset sanee että "Yani is a nature person". Täällä mun nimi kirjotetaan Yani, mikä kuulostaa niinku Jaani. Koko joukkueen ja kavereiden lisäks myös jotku opettajat kutsuu Yaniks. Huomattavasti helpompi kaikille.

Tuosta seuraavana päivänä eli lauantaina mentiin molempien isäntäperheiden kanssa syömään synttäri-illallista semmoseen Aasialaiseen paikkaan nimeltä Benihana, jossa kokki paisto ruuan siin naaman eessä. Ihan mielenkiintonen kokemus, hienosti ne osaa kyllä niitä ruokia ja veitsiä heitellä.















Tällä edellisellä viikolla pelattiin sitten tosiaan kaks viimestä peliä, maanantaina playoffien ykköskierros joka voitettiin joukkuetta vastaan jolle aiemmin hävittiin ja peli jouduttiin keskeyttänki salamoiden takia. Siitä tuli pitkä ilta.
Keskiviikkona pelattiin toinen peli joukkuetta vastaan joka viimeks voitettiin, mutta tällä kertaa hävittiin. Se jäi sitten viimeseks lacrossepeliks. Tällä kouluviikolla oli kyllä kiva kun oli aika kuumia päiviä ja meidän täyty pelipäivinä pukeutua mekkoihin tai hameisiin, siittä tuli hyvälle tuulelle. Tiistaina pidin kahelle luokalle myös esitelmän Suomesta, ne tykkäs aika paljon. Käytiin myös kattoon meidän koulun softball-peliä, ne voitti konferenssin mestaruuden.
















Perjantaina valmetaja kutsu Varsity joukkueen päättäreihin niiden kotiin jossa koko ilta oltiin ulkona, pelailtiin pihapelejä ja syötiin. Sitten kun alko pimentyä niin sytytettiin pieni kokko ja istuskeltiin sen ympärillä ja juteltiin ja leikittiin hauskoja taputus ja laululeikkejä.

  

 















Lauantaina aamulla tietty kattelin molemmat semifinaalit ja sen jälkeen ajettiin isäntäperheen äitin siskon luo jossa tapasin ekaa kertaa niiden porukkaa. Siellä aika meni nopeesti alakerrassa pelatessa ilmakiekkoo ja ping pongia ja sen semmosta. Oikein mukavaa ja humoristista porukkaa. Se oli noin tunnin ajomatkan päässä ja sieltä kun tultiin takasin niin mentiin sinne ensimmäiselle isäntäperheelle istuun iltaa, koska niilläkin oli sukulaisia kylässä. Jotkut New Jerseystä asti.

Sunnuntaina sitten heräilin taas aikasin kattoon Ruotsi-Tsekki peliä, mikä oli kyllä tylsä. Men Heja Sverige! Ennen Suomen peliä kerkes soitteleen kotiin ja vaihtaan kuulumisia äipän ja iskän kans. Sitten valmistauduttiin Suomen peliin ja ehdin puolitoista erää näkeen ennen manikyyriä. Siinä vaiheessa peli näytti viä hyvältä. Loppupeli katottiin Rotarynaisen kanssa jalkahoidossa Starbucksien kera. Ylellistä amerikkalaista elämää.

Kynsien jälkeen ei ollu mitään suunnitelmissa joten päätettiin hostäitin kanssa lähtee leffaan kun muita ei talossa ollu. Käytiin kattoon The Neighbors joka oli huikeen hauska! Ja plussana Zac Efron puolet leffasta ilma paitaa.

Jenkeissä on parasta saa refill












Eilen sunnuntai oli kyllä ihana päivä ja tänään sai vaan rentoutua kun on vapaapäivä, "Memorial Day". En tiä miks sitä juhlitaan mutta vapaapäivä kelpaa mulle. Käytiin vähän ostoksilla kesää varten ja nyt tässä chillaillaan ja valmistaudutaan super rankkaan 2-päiväseen kouluviikkoon. Vaan tiistai ja keskiviikko koulua, torstaina valmistujasseremonian harjotus ja Rotarytapaaminen, ja perjantaina Senioreiden yhteinen aamupala ja Prom-tanssit Chicagossa. Sunnuntaina saa sitten pukee kaavun päälle ja heittää lakin ilmaan. Ihan niinku jenkkileffoissa! Sitten on koulu loppu ja kesälomalle:)

Laittelen valmistautujaisten jälkeen kuvia viimesestä viikosta. Ehkä.

Heippadeeeeei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti