lauantai 17. elokuuta 2013

Here again

Helou!

Tässä teille uusia kuulumisia kuluneelta viikolta, jatketaanpa ihan päivä päivältä.

Viime lauantaina tehtiin päivän reissu Chicagoon, jossa oli kaikennäköstä nähtävää. Käveltiin keskustassa ja rannalla, käytiin John Hancock näkötornin huipulla, katseltiin maisemia maailmanpyörästä, syötiin Ben&Jerry's jäätelöä Navy Pier nimisessä "satamassa" ja tottakai käytiin myös katsomassa tunnettu Chicagon nähtävyys, Cloud Gate eli se hauska papu. Illalla tultiin Junalla takasin Schaumburgiin ja menin nukkuun.

Sunnuntaina tapasin joitakin sukulaisia ja myös ensimmäistä kertaa hostperheen pojan, joka oli ollut leirillä New Mexicossa. Ajoin myös tandem-pyörällä, mikä oli pelottavaa.
Maanantaina ja tiistaina tapasin tossa lähellä asuvan tytön, joka käy samaa koulua ja on myös senior. Käytiin syömässä frozen yoghurttia ja haettiin koululta lukujärjestys, jonka mukaan käytiin katsoon luokkia etukäteen ja tutustuun kouluun. Pirun iso paikka.

Keskiviikko olikin ihan huippupäivä, kun mentiin hostmummulle kylään. Hostvanhemmat oli töissä, joten mummu haki meidät kolme ja ajettiin vähän kauemmas Schaumburgista. Hostmummun asuinalue oli jokin yksityinen hupialue, jossa oli isoja nurmialueita, järvi ja pieni kylpylä. Käytiin hostsiskon kanssa soutaan kajakilla, otettiin aurinkoo, lilluttiin ulkoaltaassa ja lämmiteltiin porealtaassa. Pitkän ulkoilun jälkeen oli tottakai nälkä, joten syötiin perusamerrikkalaista pikaruokaa; hampurilaisia ja ranskalaisia. Kaikista huipuin asia koko päivässä oli se, että kylpylässä oli suomalainen sauna! Kiukaassa oli oikein suomenlippu ja teksti "Finlandia sauna".

Torstaina päivän ohjelmassa olikin ensimmäinen Rotaryklubin tapaaminen! Paikallisen klubin kokoukset pidetään aina upeessa ravintolassa, jossa saadaan myös hyvää ruokaa kokouksen ajaksi. Koska olin klubissa käymässä ensimmäistä kertaa, kaikki jäsenet oli tosi innoissaan ja kyseli paljon asioita Suomesta. Pidin heille PowerPoint-esitelmän itsestäni ja Suomesta, ja läsnäolijat onneksi tykkäs siitä! Esitelmän jälkeen kysytyt kysymykset eivät onneksi olleet mitään politiikkaan liittyvää, joten pystyin myös niihinkin vastaamaan.
Klubin kokoukset pidetään joka torstai, joissa olen itse tietenkin aina mukana. Rotaryklubista joku tulee hakemaan minut koululta ja tuo takaisin tapaamisen jälkeen. Rotaryporukka oli tosi hauska ja tulen siellä varmasti viihtymään! Tapaamisessa oli myös paikallinen omanikäiseni poika ja hänen isosiskonsa, joiden kanssa tulen varmasti viettämään aikaa. Lupasin myös mennä heidän kanssaan kalastamaan..
Myöhemmin torstaina kävin ensimmäistä kertaa ruokakaupassa Walmartissa sekä söin Kentucky Fried Chickeniä.

Eilen perjantaiaamuna mentiin takaisin koululle, jossa oli tutustumistapahtuma koulun ykkösluokkalaisille. Menin sinne hostsiskoni ja hänen kavereidensa kanssa, joten sain vähän lisätutustumista ja opettelin avaan oman lokeron oven. Tapasin myös onneksi paljon omanikäisiä tyttöjä. Sen jälkeen tultiin kotiin ja pelailtiin vähän koripalloa. Illalla lähdettiin hostsiskon tanssiryhmän juhliin, jossa syötiin, juteltiin ja käytiin uimassa altailla. Tutustuin myös oikein kivaan seniortyttöön, jonka kanssa hengailtiin altailla ja juteltiin koulusta sun muusta.

Nyt on lauantaiaamu ja lähdetään ihan pian Chicagoon katsomaan jonkinlaista lentokone-showta, joten

Moimoi!

(Iskä älä huoli amerikkalaisen ruuan suhteen, kuntoilen kyllä!)

Ps. Sori kaikille, en oo ainakaan vielä onnistunut kuvia lisäämään, mutta ehkä joskus!







6 kommenttia:

  1. Ihanan kuulosta!:) Tekee niin mieli jo lähtee ku lueskelee näitä, mutta viikko viä x((

    VastaaPoista
  2. Voi Kaissuli se viikko menee nopeesti! :p

    VastaaPoista
  3. Hahaha aattele ku ne Rotary-tyypit olis kyselly sulta jotain Suomen demokratiasta tai jostain muusta yhtä hienosta asiasta :D

    Ja yritä ny saada ne kuvat näkyviin! Terkkui, oot paras.

    T. Isosisko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha älä muuta sano! Oisin ollu ihan nolona. Mutta yritän kyllä, heti ku viidastun ja keksin jonki jännän keinon :)

      Poista
  4. hei ootko laskenut koskaan et paljon sun vaihtovuosi on tähän mennessä maksanu (meinaan lennot, ohjelma, vakuutukset... jne mitä rotarylla nyt pitääki maksaa!) ? mua kiinnostais hirveesti itteeni lähtee vaihtoo ja sen taki haluisin tietää suunnillee paljon kenelleki on maksanu ku se ei ain oo saman verran... ihan jo tuhansien tarkkuudel jos sinne päi osaisit kertoo ni oisin kiitolline! :) oikei ihanaa vuotta sulle sinne! (:

    VastaaPoista
  5. Joo laskeskelin niitä kyllä ja summa oli n. 4000-4500€ mitä tuli maksettua ennen lähtöä:)

    VastaaPoista