keskiviikko 21. elokuuta 2013

James B. Conant High School

Tervehdys!

Tällä kertaa kerronkin ihan mielenkiintosesta asiasta, nimittäin koulusta! Tänään oli siis ensimmäinen koulupäivä ja siitä kerron vähän. Mutta ensiks palataan muutama päivä taaksepäin.

Kirjottelin viimeksi lauantaina, jolloin mentiin Chicagoon katsomaan jokavuotista Air&Water showta. Katseltiin hävittäjälentokoneita ja muita lentokoneita, jotka teki kaikennäkösiä muodostelmia, tekstejä taivaalle ja lenteli ympäriinsä Michiganjärven rannassa. Oltiin ihan loistavalla paikalla, kun saatiin nauttia maisemista Lake Point Tower -rakennuksen (googlettakaa!) 53. kerroksessa, joka on tässä lähellä asuvien tuttujen toinen asunto. Oli oikein kiva päivä, syötiin hyvää ruokaa lentsikoita katsellessa, aurinko paisto ja käytiin myös rannassa kävelemässä.
Voisin myös kertoa sunnuntaipäivästä, mutta nyt kun tarkemmin miettii, niin en kyllä muista mitä tein.

Maanantai ja tiistai kului tosi nopeesti, jolloin lähinnä hengailtiin ja valmistauduttiin kouluun. Käytiin parilla jäätelöllä, ostettiin koulutarvikkeita, käytiin lenkillä ja muuta mukavaa. Sittenhän koittikin jo tiistai-ilta, jolloin alkoi jo vähän puntti tutiseen kun koululaukkuja pakkaili. Mutta onneks sai hyvin nukuttua!

Aamulla siinä sitten vähän hifisteltiin ensimmäistä koulupäivää varten ja tottakai otettiin kuva ennen ensimmäistä koulupäivää. Meinas siinä vähän kiirekin tulla kun jouduttiin juokseen koulubussiin. Bussissa fiilis oli kyllä huikee! Oli niin siistiä kulkee semmosella keltasella vanhalla bussilla, joita aina näkee telkkarissa.
Perille päästyä käveltiin sisälle ja sieltä saatiin heti ohjeet, että kaikkien täytyy mennä liikuntasaliin hakemaan lukujärjestykset, eli eihän siellä salissa ollut kun noin 2000 oppilasta. Sieltä oli sitten hyvä etsiä oma jono sukunimen alkukirjaimen mukaan, eihän siellä mitään nähnyt.
Nooh, loppujen lopuksi sain lukujärjestyksen ja menin ensimmäiselle "tunnille". Ensimmäinen tunti on liikuntaa ja ensimmäisellä tunnilla kaikki liikuntaryhmät kokoontui saliin ihan vaan nimenhuutoon. Eipä siinä oikeen muuta sitten tehtykään, istuskeltiin ja juteltiin. Semmoista se oli melkein koko päivä. Tunneilla saatiin ohjeet mitä tarvitaan mukaan aina kyseiselle tunnille, twutustuttiin vähän toisiimme ja joillain tunneilla leikittiin.

Koulupäivät alkaa 8.15 ja päättyy 15.30, sisältäen 50min ruokatauon. Omat koulupäiväni menee näin: liikunta, matikan algebra 3, englanti, ruokatauko, maantieto, lastenohjauskurssi, study hall (periaatteessa hyppytunti, jolloin saa tehdä läksyjä tai lukee sun muuta) ja viimesenä Amerikan historia. Jouluun asti melkein jokainen päivä menee tämän kaavan mukaan. (Terveisiä vaan Noklulaisille, joilla on joka päivä eri aineet ja saatte herätä eri aikoihin)
Koulupäivä kului kyllä melko nopeesti ja oli se ihan mukavaa. Välillä hieman hämmentävää, mutta onneks on kivaa porukkaa! Oppilaat on tosi mukavia ja ainakin omat opettajat oli hauskoja.

Huomenna oma koulupäiväni on itseasiassa erilainen, sillä niinkuin joka torstai, huomenna on Rotarytapaaminen! Eli kesken koulupäivän oon pari tuntia poies koulusta ja saan myös hyvää ruokaa. Tänään en kyllä vielä syönyt koulun ruokaa, mutta kerron siitäkin sitten kun sen olen kokenut.

Nyt kello on jo myöhä, joten täytyypi tästä mennä nukkumaan!

Lauantaina on Rotarypiirin tervetulojuhlat, joista kerron ja kirjottelen varmaan lauantai-iltana tai sunnuntaina. Eipä sillä väliä, sillä suurin osa lukijoista on kuitenkin 8h eri ajassa...

Hyvää yötä/koulupäivää/työpäivää! :)



1 kommentti:

  1. oi että nauti vuodestas ihan täysillä!! (: osaatko arvioida ees suunnilleen paljon sulla on maksanu tähän mennessä (meinaan näitä rotarien pakollisii; vakuutukset, ohjelmamaksu, lennot.. jne) ? :) mulla ois unelmana vaihtovuos joten oon yrittäny kysellä vähän sen kustannuksista ku kaikilla vaihtelee vähä! oisin kiitolline jos osaisit vastata ees tonnien tarkkuudel :)

    VastaaPoista